Skip to main content

Förstör Mig

Förstör Mig

Efter besvikelsen som följer ett sprucket förhållande kommer uppvaknandet. Ett ögonblick då allt blir tydligt, och man ser situationen utifrån med klart sinne. Denna hårda insikt är inspirationen bakom “Förstör mig”, det senaste kapitlet i Feniks musiksaga och en av låtarna från den kommande EP’n.  

Med de karaktäristiska gitarrbaserade refrängerna som redan existerar i Feniks sound så skapar Förstör Mig en intressant emotionell kontrast mellan ord och musik. En hoppfull melankoli som inte är ovanlig inom svensk pop och påminner om akter som Håkan Hellström och Oskar Linnros. Theo Widmarks kraftfulla vokaler i introt förutspår den drypande känslan som preciseras av texterna som följer: 

“Kan inte blunda men inte heller se
Du försöker ta någonting
Men det finns inget kvar att ge” 

Theo Widmark, Gustav Linde & Daniel Wendesten, alla göteborgsmusiker, formade Feniks 2015, och släppte sin första singel “Besviken” redan 2016. Tanken var enkel, sprida den tempohäftiga djupa popmusiken ut ur den dammiga replokalen till landets alla hörn. Efter att ha spelat in under 2017 släpptes de två första singlarna Ingenting Alls och Tomma Glas till en lyssnarskara över hela norden. Under våren 2018 så släpps de kvarvarande styckena och samlings-projektet i form av en EP. 

Senaste biten i Feniks bitterljuva relationspussel

February 2, 2018