Skip to main content

Min tur

Min tur

Ett energiladdat anthem för den hjärtebrustna

Nu för tiden finns det så många kärlekslåtar att du skulle kunna forma hela subgenrer av musik enbart baserat på det relationstadiet artisten tog inpsiration från. När allting är över och dammet lagt sig så är det dags för ett breakup anthem som “Min Tur”, JVN’s debutsingel.

Känslan av en sprudlande sommarfestival är närvarande genom hela låten, man kan nästan känna hundratals röster skriksjunga refrängen som om det inte finns någon morgondag. Men låt inte musikens energiska känsla lura dig att inte låten är tanklös, texten har betydelse. Den upplyftande tonen är huvudsakligen ett stöd för att hålla vikten av budskapet bakom orden.

Vi har inte setts på länge
Men varför vet jag vad du gjorde igår?

Låten befinner sig någonstans I fasen precis innan man sjunger “I Will Survive” med Gloria Gaynor, och “Min Tur” är JVN’s insikt att det är dags att gå vidare.
Föreställ dig en blandning mellan Baloo från Jungelboken och Anden från Aladdin: En godhjärtad lättsinnig kille, men inte någon man i första taget kliver över. JVN, eller Jakob Nillson, växte upp i de värmländska skogarna och fann snabbt intresset för framförandekonst och musik.

Det musikaliska resultatet av denna resan är en enkel, tillgänglig pop med influncer från såväl Broadway som ikoniska artister som Shawn Mendes och Justin Timberlake, Jakob skyr sig inte för att dra inspiration från romantiska erfarenheter. På samma gång finns det en mer lättsamhet i hans musik som inte återfinns i andra artiser i samma svär. Jakobs starka grund inom musikaler leder till en teatralisk upplevelse perfekt för livets mellanpunkter.
Efter intensiv inspelning I Rexius Records’ studio under 2017 släpper han nu sin debutsingel, “Min Tur”.

January 26, 2018